Nie tylko te składniki mogą uczulać.

Oferujemy profesjonalne szkolenie dzięki któremu pracownicy waszego przedsiębiorstwa wyszkolą się jak szacować jakie alergeny w produktach spożywczych występują w największych stężeniach w określonych substancjach pokarmowych.

Nawigowanie jakością badań w tymże przypadku jest absolutnie niemożliwe bo szkolenie dla laboratorium przeprowadzane jest pod dokładną kontrolą, poprzez wybitnie wyspecjalizowanych specjalistów, którzy zajmują się precyzyjnym szacowaniem czy wszelkie alergeny w żywności są faktycznym kłopotem, lub też wymyśloną historią przez konkurencję.

Alergeny w produktach żywnościowych nawet w tych najmniejszych ilościach powodują skażenie które bez wątpienia dyskwalifikuje konkretny produkt do spożycia.

Dlatego tak istotnym elementem wszelkich działań jest profesjonalne szkolenie dla laboratorium.

Każdy pracownik, który został przeszkolony powinien mieć świadomość powagi tej sytuacji, dzięki temu nawigowanie jakością wszelkich badań absolutnie nie może być tu dopuszczalne. Ewentualne manipulacje wyników badań odbić się mogą na zdrowiu spożywających pokarmy posiadające nawet najmniejsze zanieczyszczenia. Występowanie danych alergenów w produkcie spożywczym obowiązkowo musi być dokładnie oszacowana, a jeżeli bywają to alergeny których występowanie wywołać może wstrząs anafilaktyczny, nawet ich znikoma dawka musi zostać wykazana przez precyzyjne oraz dokładne badania laboratoryjne.

Więcej: szkolenie dla laboratorium